| Szerző: Akadémia Catering

2017 legnagyobb gasztronómiai trendjei

Ismerje meg 2017 legnagyobb gasztronómiai trendjeit!

Tálak

 

Szintén a ramennek köszönhető, hogy a 2017-es évben az eddiginél is több hely kínálatában találkozhatunk ezekkel a bőséges, minden jóval telepakolt tálakkal. Ez egyrészt a vendégeknek kedvez, mert egy ételben szinte mindent megkapnak, amire szükségük van, másrészt az ételek készítői is könnyebb helyzetben lesznek, hiszen nem kell annyira precízen odafigyelni a tálalásra. 

 

Tengeri alga

 

A ramen levesek növekvő popularitása következtében valószínűleg egyre több olyan étellel találkozhatunk majd, amely ezt a szuper egészséges hozzávalót tartalmazza. Valójában a tengeri „zöldségek” általában közismertté kezdenek válni, főleg az egészségipar használja őket előszeretettel, de rengeteg étel összetevői közt is szerepelnek majd.

 

Erős, de édes

 

Nem az a lényeg, hogy minél erősebb legyen. 2017 a csípős-édes ételek éve lesz, ez ugyanis egy igazán élvezetes kombináció különböző erősségi fokozatokkal. Gondolhatunk itt olyan különlegességekre, mint a csípős csirkeszárnyak juharsziruppal, vagy a jalapenos-mézes görögdinnye előételként, a chilis brownieról nem is beszélve.








BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.



New York Café TripAdvisor